Skip to content

Moga Dipermudah

Jun 14, 2009

Di Debat Perpaduan 2009 ini, moga Allah permudahkan hasrat aku mencapai impian yang terbuku. Esok, pasukan aku akan bertemu dengan UPSI di peringkat suku akhir. Jika berjaya, pasukan aku akan bertemu dengan UiTM atau UTeM di peringkat separuh akhir. Mungkin bumi Kenyalang menjanjikan sinar gemilang. InsyaAllah. Semoga yang terbaik akan menjadi milik kami. Aku, Syam, Tai Boon dan Amar.

“Ya Allah, semoga Kau permudahkan segala-galanya! Amiinn…”

Berbeza warna kulit tapi tetap sama pada matlamatnya.

p/s: tetap berdebar..

Advertisements
12 Komen leave one →
  1. Jun 14, 2009 6:45 pm

    amacam nih?? berjaya x?

  2. lurunna permalink
    Jun 15, 2009 7:02 am

    Gd Luck buat sume…adalah normal utk bdebar πŸ™‚

  3. Jun 16, 2009 2:25 pm

    kualiti debat sparuh akhir menentang abang amer jauh lebih baik dari final….
    hurm..

    fakir:ye ke? tapi 5-0 bro…ehehe

  4. angelizwan85 permalink
    Jun 21, 2009 8:06 am

    Kecewa kah? takpe ada kala kekalahan membawa kebaikan. Pasti ade hikmah di sebaliknya.

    fakir:benar….hihi.akhirnya johan debat pengguna milik kami.Alhamdulillah…

  5. Jun 22, 2009 7:08 am

    tahniah johan debat fomca,..
    great job!

    fakir:thanx bro…u did a gud job2 at d semi…tough match btw.

  6. Nurfa_Nadz permalink
    Jun 22, 2009 2:07 pm

    Salam…
    Aku kagum melihat fakir beraksi di atas stage.. cool.. aku xmyangka yg group kami di s’wak akan bertemu dgn group fakir.. ape yg aku pasti sejak aku mgenali fakir.. aku ingin mnjadi spt die.. respon stiap kali beraksi didewan persidangan.. xmnmpk kan kelemahan.. ada karisma.. ade cnfident level..

    aku msih bru dlm dunia perdebatan.. 1st time aku msuk debat ms royale debate 2008.. ms tu aku mngenali fakir.. upm johan dan fakir dinobatkan sbg best speaker.. juz mengenali dr jauh.. hopefully fakir leh train aku spy aku xjerk masa debate..

    ingatan aku xpnh luput terhadap fakir… ms di johor debat fomca pun aku ade.. kali ni bru aku join debat mjurlah aku xditentukan lwn dgn group upm time lwn.. cuak gak.. ape yg aku hrpkn sblum ni dah pun mnjadi kenyataan.. Fakir n goup menang debat fomca 2009.. Aku balaja drp kemenangan ini.. Fakir idolaku πŸ™‚

    fakir:owh, terharu sungguh.terima kaseh…sama2la kita terus belajar. dunia debat dan seninya terlalu luas untuk diteroka. saya tidak ada masalah untuk berkongsi sedikit ilmu yang ada… πŸ™‚

  7. adila permalink
    Jun 23, 2009 3:56 pm

    tahniah untuk debat fomca..

    wakil ipgm kampus dato’ razali ismail balik n kuar awal ari 2..
    tapi sempat la tgok final sampai abis…

    melihat 2 persembahan dari upm, semi final n final…
    memg sebuah kejayaan bermula dari bawah..

    sy pom penah tgok upm vs uiam tahun lepas..
    tapi tahun ni nampak sangat lebih mantap…

    apa yang menyebabkan abg amer dapat beraksi sedemikian elok??
    lau dapat kongsi??

    fakir:oh,saya suka untuk tidak menggunakan perkataan elok…sayapun maseh terus belajar memperbaiki diri. cuma tenang dan berfikir pantas di atas pentas. banyakkan membaca dan lakukan persediaan ilmu sedaya upaya. soal kelancaran, latihan tidak boleh berhenti selagi punya masa…

  8. adila permalink
    Jun 26, 2009 1:33 pm

    ok..
    selamat maju jaya dan tahniah…

    fakir:terima kaseh, sama2lah kita majukan diri…

  9. pendebat_baru permalink
    Jun 27, 2009 5:49 pm

    salam…
    nk tnye…
    abg amer = fakir ker…??
    inikah saudara yg menjadi judge tyme saia lawan UIA tyme Arau Open ritue…??
    congrates 4 win da FOMCA….
    saia masih baru dlm arena perdebatan nie…
    mintk tolong ajar tang mana2 yg x btoi…

    fakir: ya btol!!! ok, sudi berkongsi sedikit ilmu…

  10. ida unitar permalink
    Jun 28, 2009 2:41 am

    sama samalah kita belajar memperbaiki kelemahan diri..kita semua xpernah sempurna..ilmu yang ada di dada belum utuh lagi..harap dunia perdebatan yang baru saya jelajahi akan memberi 1001 makna di dalam menjalani kehidupan ini…amin..

    fakir:insyaAllah…yg penting niat Ikhlas dan usaha berterusan…

  11. Julai 8, 2009 2:22 pm

    hebat arh!

  12. MALIK permalink
    Oktober 24, 2009 2:07 pm

    kenal fakir masa pidato belia keb di MITC.Nk sgt belajar ilmu “tenang” ..aura menonjol wp di tempat ke-3.Boleh belajar dgn sdra?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: