Lompat ke isi kandungan

Minyak dan rintihan yang mengesankan..

Jun 6, 2008


“Saya yang paling terkena bila minyak naik ni….ini disebabkan saya berulang alik dari cyberjaya ke melaka. Skrang ni pun belanja minyak + tol saya pi keje rm 1000 sebulan….itu minyak harga rm1.92 je….aku rasa klu dengan rate skrang ni rm 2.70 mau kat rm 1500 untuk minyak kereta je!!!! kerajaan bg subsidi rm625 setahun tu cuma belanja minyak saya setengah bulan.isteri saya pun x sanggup tgk saya sakit poket ujung bulan, malam tadi beliau buat keputusan untuk berenti belajar. dan kami akan pindah balik ke Seri Kembangan ujung bulan ni. Satu keputusan yg amat menyedihkan, tapi kami terpaksa menerimanya. Nak duduk asrama, anak saya nak letak mana pula…tak terjaga. Satu keluarga menangis mlm tadi. isteri nangis sebab dia kena berenti belajar, saya nangis sebab terharu dengan keputusan isteri, anak aku nangis sebab tgk mak ayah dia nangis…terima kasih kerajaan malaysia….Untuk keluarga yg One Man income mcm saya ni, sure banyak effek…Tariff elekrik pun akan naik tidak lama lagi, berikutan diesel naik rm 1…..ahhh…malas nak pk apa lagi yg akan naik….”


Ini adalah rintihan seorang pembaca blog yang aku dapatkan dari blog seorang rakan. Entahlah, kelu lidah dan kaku jari ini untuk mencoret komentar…

Aku hanya berharap dirinya bersabar dan jangan pernah berhenti ikthiar.

Advertisements
One Comment leave one →
  1. Jun 10, 2008 11:18 am

    nampaknyer kene pk 400 juta kali lagila nak beli keter….lepas ni kene g kije n balik kg naik beskal…

    fakir: haah, kalu kg sbelah bolehla kot..huhu
    😉

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: